Mercedes 600SE

€24.900
 • Kilometerstand 122703 km
 • Cilinderinhoud 6000 cc
 • Vermogen 408 pk
 • Versnellingstype Automaat

Details

 • Bouwjaar: 1992
 • Kleur exterieur: Wit
 • Kleur interieur: Zwart
 • Versnellingstype: Automaat
 • Aantal deuren: 5-deurs
 • Brandstof: Benzine
 • Vermogen: 408 pk
 • BTW / Marge: Marge

Omschrijving

Het is 1991, je rijdt al jaren Mercedes S-klasse en zojuist kondigt uw favoriete merk aan dat ze een heuze V12 in hun nieuwe topmodel lepelen. U spoedt zich naar de dealer en besteld dit nieuwe top-of-the-line model zoals u reeds alle S-klasses de afgelopen 15 jaar hebt gekocht; wit met zwart leder bij Mercedes dealer ‘’Autohaus Herten’’. Dit is hoe het er ongeveer uitzag bij architect Herr A. Schmidt. In mei 1992 was het zover; Schmidt z’n nieuwe 600SE stond klaar om in ontvangst genomen te worden. Helaas kon hij er niet lang van genieten. In 1995 overleed hij en liet zijn vrouw Magda met een grote witte Mercedes S-klasse achter. Magda reed de S-klasse tot en met 2008 en liet hem onderhouden bij de leverende dealer.

 

De auto stond al enige tijd stil in de garage en was door een curator in 2008 in beslag genomen omdat de wegenbelasting niet meer werd betaald. U kunt het zo gek niet verzinnen of het lag in deze auto; de complete Deutsche hitparade van meerdere jaren op cassette, de gehele bedrijfsadministratie, lederen vrouwen handschoentjes, wegenkaarten, bloemenbonnen, en noem het maar op. De auto was zo ‘’uit het werk’’ en niks opgeruimd. Wat er ook in lag; een map met álle documenten die maar met de auto te maken hebben gehad sinds 1991. Dat gaat zelfs zo ver tot aan telefoonrekeningen van de D-netz autotelefoon aan toe. Prachtig. Ook is er een enveloppe van Mercedes uit 1991 met daarin prospekten van de W140, hierin zit een handgeschreven briefje waarin Schmidt de 500 en 600 met elkaar vergelijkt. De originele oude Duitse kentekenplaten zijn tevens aanwezig bij de auto en gemonteerd op de foto’s. Verder onder andere voorhanden; geseald cassettebandje met instructies over de W140, geseald sleutelleertje, geseald zakje met kentekenplaatschroeven, onderhoudsboekje, V12 opbergmap, instructieboek etc.

 

De W140 is door iedere Mercedes liefhebber gerespecteerd. Het is de laatste S-klasse geproduceerd onder het mom ‘’De beste auto ter wereld bouwen’’ zonder budget voor de ingenieurs. Zo bezat deze auto in 1991 onder andere al verwarmde deurpanelen, elektrisch verstelbare binnenspiegel(!), softclose op alle portieren en kofferbak en pneumatisch uitschuivende stokjes voor het achteruit parkeren. Een paar mooie design features vind ik persoonlijk de ruiten die gelijk liggen met de B-stijl, de aan de achterkant verchroomde handgrepen en z’n enorme omvang. Voor mij de gaafste youngtimer Mercedes.

 

U merkt; ik ben vrij lovend over dit exemplaar. Dat is dan ook de reden dat ik hem zes jaar in mijn eigen kleinschalige collectie heb bewaard. De tijd is nu gekomen dat hij naar een andere liefhebber over mag. Niet omdat mijn liefde voor de W140 is bekoeld maar omdat ik een andere heb kunnen kopen uit 1997 die is uitgevoerd als ‘’Exklusiv’’. Slechts 50 van geproduceerd… Als ik alles wil bewaren wat ik mooi vind is het einde zoek dus dan moeten er keuzes gemaakt worden.

 

Uitgevoerd met de volgende opties;

 

147U

261A

310 ANTENNE MIT WEICHE FÜR TELEFON NETZ C AUF KOTFLÜGEL HINTEN LINKS

325 TELEFON MB MIT BEDIENHANDHÖRER NETZ C2, TYP 140: MIT FREISPRECHANLAGE

326 ARMLEHNE VORN FÜR BEDIENHANDHÖRER-TELEFON

540 ROLLO ELEKTRISCH FÜR HECKFENSTER

551 EINBRUCH- UND DIEBSTAHLWARNANLAGE

652 LEICHTMETALLRÄDER 8-LOCH

682 FEUERLÖSCHER

873 SITZHEIZUNG FAHRERSITZ LINKS UND RECHTS

 

Een complete originele W140 met V12 motor en korte wielbasis (relatief zeldzaam; 2.273 stuks) met deze historie is schaars. Een aanvulling op iedere Mercedes collectie!

 

Ohja; de motorkabelboom heb ik laten vervangen, de auto heeft een grote beurt gehad met originele onderdelen en de banden zijn nieuw.

 

Bij vragen kunt u contact opnemen per; mail, telefoon of Whatsapp.

 

Hartelijke groet,

Maurice Bramer